пʼятниця, 9 грудня 2016 р.

Рецепт сирно-цибулевий пиріга



З приходом осені більшість господинь починає активно займатися випічкою, будь то кекси, торти чи пончики. Погода стає все холоднішою, а нам все більше хочеться тістечок. Як це приємно зігрітися холодним осіннім вечором чашечкою пряного чаю в вприкуску з власно спеченим пирогом. Пироги з яблуками, грушами, гарбузовий пиріг, існує стільки варіантів, що аж голова може закрутитися від цього изобилия. Та ми сьогодні хочемо запропонувати не ще один рецепт солодкого пирога, а щось новеньке. Солоний пиріг за класичним італійським рецептом, ще й начинка містить все саме улюблене : цибулю та сир.



Інградієнти (на 6 осіб):



  • 1/2 кг. пшеничної муки;
  • 1/2 кг. білої цибулі;
  • 250 г. сиру
  • 3 яйця;
  • 40 г. пармезану;
  • 2 галузки майорану;
  • оливкова олія;
  • сіль і перець.



  1. Змішати муку з 300 мл. води, сіллю та 50 мл. оливкової олії. Вимісити тісто, потім обгорнути фольгою і відкласти на 30 хв.
  2. Почистити цибулю і нарізати на тонкі пластинки, після цього тушити вмалій кількості олії протягом 30 хв. Додати сіль і дати вистигнути, до цибулі додати сир, тертий пармезан, яйці і майоран та перець. (Щоб пиріг мав м'ягкий делікатний смак, цибулю варто потушити в невеликій кількості молока, поки вона не впитає його повністю, потім можна додавати інші інградієнти)
  3. Тісто розкатати дуже тонко, на деко постелити папір для випічки, тісто постелити на деко і проколоти виделкою. Накласти фарш цибульно-сирний фарш. Тією частиною тіста, яка виступає з-за країв бляхи, накриваємо начинку, намагаємося накрити фарш повністю.
  4. Прикрасити пластинками цибулі та майоранем і випікати протягом 45 хв. При температурі 180 С.



Дана страва ідеально буде смакувати з вином riviera ligure di ponente pigato. 

Немає коментарів:

Дописати коментар