пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

Панна котта

«Панна котта» перекладі з італійської мови як «Заварний крем». Цей п'ємонтський десерт повинен бути м' яким, жовтого кольору і мати багату вершкову текстуру.Не піддавайтеся спокусі додати в суміш побільше желатину, від цього десерт нагадуватиме гуму.



Інгредієнти(на 4 порції):
  • 500 мл густих жирних вершків;
  • 4 столові ложки цукрового піску;
  • екстракту ванілі;
  • 3 пластинки або 1 1/4 чайної ложки желатину;
  • 250 г свіжих червоних ягід.
  1. Помістити вершки і цукор в каструлю і перемішувати на малому вогні, поки цукор не розчиниться.  
  2. Довести до кипіння, потім кип'ятити на малому вогні 3 хвилини, потім додати за смаком кілька крапель ванільного екстракту.
  3. Якщо ви використовуєте желатин в пластинах, замочіть його в холодній воді, поки він не стане м'яким.  
  4. З'єднайте желатин з вершками, поки вони повністю не розчиняться.
  5. Якщо Ви використовуєте желатин в порошку, посипте ним гарячі вершки рівним шаром і дайте хвилину набрякнути, а потім перемішайте з вершками до повного розчинення.
  6. Вершкову суміш потрібно розлити по 4 формочках об'ємом 125 мл, накрийте кожну харчовою плівкою, остудіть і поставте в холодильник, щоб панна котта застигла.
  7. Вийміть панна котту з формочок, за допомогою полотенця, попередньо змоченого гарячою водою і акуратно переверніть їх над кожною тарілкою. 
  8. Подавати зі свіжими ягодами. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар