пʼятниця, 11 листопада 2016 р.

Кавовий пудинг Рецепт


 Кавовий пудинг - ніжний десерт, рецепт якого легко відтворити як впевненій господині так і початківцю-кулінару. 
Пудинг являється типовим десертом Англії, але італійці теж охоче готують інтерпритації даного десерту з додаванням типово оталійських інградієнтів, таких як кава або лімончелло. 
Ми ж сьогодні запропонуємо Вашій увазі рецепт саме кавового пудинга.
 

Інградієнти (на 6 осіб):
  • 450 гр. молока;
  • 60 мл. міцної кави;
  • 3 яйця;
  • 55 г. цукру;
  • 1 гілочка ванілі.
Для карамелі нам знадобиться:
  • 100 г. цукру;
  • 1 ложка вина.

  1. Спершу готуємо карамель: цукор висипаємо на сковорідку з грубим дном, вливаємо ложку води і готуємо на середньому вогні; Коли цукор стане бурштинового кольору, додаємо вино і переливаємо готову карамель у форму.
  2. Нагріваємо молоко, коли воно почне закипати, вливаємо каву і знімаємо з вогню. Збиваємо яйці з цукром і ваніллю.
  3. Додаємо малими порціями до яєчної піни тепле молоко. Головне наливати молоко повільно і ретельно перемішувати, щоб яйці не встигли зваритися в теплому молоці. Коли з'єднаємо молоко з піною, переливаємо готову масу в форму. Форму перекладаємо в теплостійку посуду наповнену гарячою водою до половини. 
  4. Випікаємо при температурі 160С протягом 40 хв. Поки маса не застигне. Після того як пудинг вистигне, перекладаємо його в холодильник.

До такого ніжного десерту ми рекомендуємо обирати солодкі світлі вина.

Bon appeti!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар