Кавовий пудинг - ніжний десерт, рецепт якого легко відтворити як впевненій господині так і початківцю-кулінару.
Пудинг являється типовим десертом Англії, але італійці теж охоче готують інтерпритації даного десерту з додаванням типово оталійських інградієнтів, таких як кава або лімончелло.
Ми ж сьогодні запропонуємо Вашій увазі рецепт саме кавового пудинга.
Інградієнти (на 6 осіб):
Пудинг являється типовим десертом Англії, але італійці теж охоче готують інтерпритації даного десерту з додаванням типово оталійських інградієнтів, таких як кава або лімончелло.
Ми ж сьогодні запропонуємо Вашій увазі рецепт саме кавового пудинга.
Інградієнти (на 6 осіб):
-
450 гр. молока;
-
60 мл. міцної кави;
-
3 яйця;
-
55 г. цукру;
-
1 гілочка ванілі.
Для карамелі нам знадобиться:
-
100 г. цукру;
-
1 ложка вина.
-
Спершу готуємо карамель: цукор висипаємо на сковорідку з грубим дном, вливаємо ложку води і готуємо на середньому вогні; Коли цукор стане бурштинового кольору, додаємо вино і переливаємо готову карамель у форму.
-
Нагріваємо молоко, коли воно почне закипати, вливаємо каву і знімаємо з вогню. Збиваємо яйці з цукром і ваніллю.
-
Додаємо малими порціями до яєчної піни тепле молоко. Головне наливати молоко повільно і ретельно перемішувати, щоб яйці не встигли зваритися в теплому молоці. Коли з'єднаємо молоко з піною, переливаємо готову масу в форму. Форму перекладаємо в теплостійку посуду наповнену гарячою водою до половини.
-
Випікаємо при температурі 160С протягом 40 хв. Поки маса не застигне. Після того як пудинг вистигне, перекладаємо його в холодильник.
До такого ніжного десерту ми рекомендуємо обирати солодкі світлі вина.
Bon appeti!!!
Bon appeti!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар