неділя, 18 вересня 2016 р.

Рецепт пасти з тунцем та помідорами

    Проста в приготуванні, але від того не менш смачна. Паста з тунцем є традиційною стравою італійської Сицилії, де народилися значна кількість рецептів з рибою та морепродуктами. Основною причиною такої тенденції є те, що Сицилія розташована в морі і жителі цих територій в переважній більшості займалися риболовлею. 
   В даному рецепті використовується консервований тунець, але його сміливо можна замінити на свіжий, що додасть страві ще більшої автентичності.  
 

Інгредієнти: 

250 гр спагеті;
160 гр консервованого тунця;
10 помідорів чері;

1 гілочка петрушки;
1 зубчик часнику;

4 ст. л. оливкової олії.


  1. Очистіть часник і дайте йому помліти в каструлі з оливковою олією;(Часник має віддати свій характерний запах, який зробить пасту більш духмяною і забезпечить насиченіший смак)
  2. Додайте тунець до часнику і розімніть виделкою, щоб тунець був однорідним; (Це дозволить тунцю краще просочитися олією і ввібрати всі аромати) 
  3. Розріжте помідори і додайте їх до тунця;
  4. Приблизно через 10 хвилин потрібно додати сіль та  дрібно нарізану свіжу петрушку і залишити соус варитися ще протягом 5-10 хвилин;
  5. У той же час, зготуйте спагеті в киплячій підсоленій воді, потім змішайте спагеті з соусом; (Пам'ятайте, що сіль потрібно додавати після того, як вода закипить, тому що підсолена вода довше закипає!Також, не шкодуйте солі для води на пасту, достатньо підсолена вода - гарантія смаку)
  6. Подавати з олією та дрібно нарізаною петрушкою. 


До даної страви ідеально підійде щільне червоне вино, яке дозволить розкрити всю палітру смаку пасти.

Bon Appetit!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар