З приходом осені більшість
господинь починає активно займатися
випічкою, будь то кекси, торти чи пончики.
Погода стає все холоднішою, а нам все
більше хочеться тістечок. Як це приємно
зігрітися холодним осіннім вечором
чашечкою пряного чаю в вприкуску з
власно спеченим пирогом. Пироги з
яблуками, грушами, гарбузовий пиріг,
існує стільки варіантів, що аж голова
може закрутитися від цього изобилия.
Та ми сьогодні хочемо запропонувати не
ще один рецепт солодкого пирога, а щось
новеньке. Солоний пиріг за класичним
італійським рецептом, ще й начинка
містить все саме улюблене : цибулю та
сир.
Інградієнти (на 6 осіб):
-
1/2 кг. пшеничної муки;
-
1/2 кг. білої цибулі;
-
250 г. сиру
-
3 яйця;
-
40 г. пармезану;
-
2 галузки майорану;
-
оливкова олія;
-
сіль і перець.
-
Змішати муку з 300 мл. води, сіллю та 50 мл. оливкової олії. Вимісити тісто, потім обгорнути фольгою і відкласти на 30 хв.
-
Почистити цибулю і нарізати на тонкі пластинки, після цього тушити вмалій кількості олії протягом 30 хв. Додати сіль і дати вистигнути, до цибулі додати сир, тертий пармезан, яйці і майоран та перець. (Щоб пиріг мав м'ягкий делікатний смак, цибулю варто потушити в невеликій кількості молока, поки вона не впитає його повністю, потім можна додавати інші інградієнти)
-
Тісто розкатати дуже тонко, на деко постелити папір для випічки, тісто постелити на деко і проколоти виделкою. Накласти фарш цибульно-сирний фарш. Тією частиною тіста, яка виступає з-за країв бляхи, накриваємо начинку, намагаємося накрити фарш повністю.
-
Прикрасити пластинками цибулі та майоранем і випікати протягом 45 хв. При температурі 180 С.
Дана страва ідеально буде смакувати з
вином riviera ligure di ponente pigato.